KOM Tehnologies Ltd.
  Beograd,

 
 
 


 
 


1. Run Time emulatori okruženja i slojevi kompatibilnosti:
1.1 UiX sloj kompatibilnosti za HP-UX binarno kompatibilan sa HP-MPE operativnim sistemom sposoban da izvršava na HP-UX neizmenjen SW za njega razvijen i kompajliran(!) na HP-MPE. Neke aplikacije pokazale su se bržim i stabilnijim na HP-UX (pod UiX) nego u njegovom prirodnom HP-MPE okruženju.

1.2. Solaris kernel modul (kodno ime Lexicon) obezbedjuje binarnu kompatibilnost za Linux device drajvere. Uprkos dodatnom sloju većina operacija uredjaja je u rangu sa performansama u prirodnom Linuks okruženju.

1.3. 2009. Jedna od prvih višejezgarnih AUTOSAR implementacija spadala je u najmodernije AUTOSAR standardne implementacije. Jedna od izuzetnih karakteristika naših rešenja je prirodna podrška asimetričnih arhitektura što nije bilo moguće po postojećem standardu.

2. Sigurnosno IP rutiranje sa informacijama rutiranja enkapsuliranim u enkriptovanom sloju (rešavanje bezbedonosnog propusta IPSec protokola). Bezbednosni projekat visokog nivoa za vladu jedne strane države.

3. Asinhroni IO menadžer koji rešava probleme uskog grla na socket() nivou UNIX-a. Primer aplikacije: IBM Lotus Domino server. - Poboljšanje performansi bilo je iznad svih očekivanja naručioca – isporučeno kašnjenje povezivanja bilo je oko 10000 puta manje od zahtevanog.

4. R&D arhitekture Operativnog Okruženja nove generacije (kodnog imena ChaOS) sposobnog da upravlja proizvoljnim izvršenjima ili asimetričnim i neuredjenim arhitekturama. Videti primere za neka od izvornih rešenja proizašlih iz ovog razvojnog projekta: - videti 1.3 (aplikacija koncepta asimetričnih arhitektura procesiranja za apstraktni nivo AUTOSAR RTE); - videti 3 (potpuno neuredjena IO arhitektura, isporučeno „0-bottleneck“ na komunikacionom sloju); - nekoliko projekata optimizacije performansi niskog nivoa bilo je implementirano korišćenjem arhitekturnih rešenja našeg R&D projekta. Postignuto je poboljšanje performansi cca 4 do 700 puta bržeg izvršavanja u odnosu na originalni kod. - trenutni interni razvoj koncentrisan je na konkretnu implementaciju neuro-procesorske arhitekture. KOM Tehnologije Ltd. je u mogućnosti da isporuči operativni sistem nove generacije za novu generaciju arhitekture računarskih procesora.

5. R&D kooperacija u oblasti optimizacije computer vision algoritama za uredjaje male potrošnje, pogodno za mobilne uredjaje i embedded aplikacije male potrošnje.

6. Asinhrono upravljanje podacima otporno na greške i sloj prenosa podataka. U poredjenju sa svim dostupnim „brend name“ rešenjima, koja su bazirana na all-or-nothing konzistenciji prenosa, naše rešenje je u mogućnosti da upravlja, održava, i resinhronizuje bez obzira na količinu izgubljenih podataka tokom greške, bez gubitka konzistencije ili podataka, i bez potrebe za intervencijom tokom oporavka.


 

 
 

 
 

Galerija:


 
Copyright © 2019 - All Rights Reserved - KOMTECHNOLOGIES.COM